Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου: Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου: Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ

Θα συνεχιστεί και την Τετάρτη η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Τραμ και Τρόλεϊ.
Παράλληλα, τα μπλε λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 4.00 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας αυτές τις ώρες, ενώ αντιθέτως, κανονικά θα κινηθεί ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών οργανισμών έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, ώστε να ακυρωθούν. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φήμες ότι αν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εμμείνουν στη σκληρή τους στάση, η κυβέρνηση θα καταφύγει στη λύση της επίταξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εικοσιτετράωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει ανακοινωθεί και για την προσεχή τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τα μπλε λεωφορεία που και πάλι θα καταφύγουν στην λύση της στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου