Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμο στο κάπνισμα...ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ...!!!!


Αν και διαπιστώνει ότι το μέτρο για την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους απέτυχε, ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα μέτρων και ελέγχων

Μετά το ανεξέλεγκτο κάπνισμα σε χώρους μαζικής εστίασης την περίοδο των εορτών και τους ελλιπείς ελέγχους για την επιβολή προστίμων, το υπουργείο Υγείας επιστρέφει στο τραπέζι του διαλόγου, με εντατικότερες συζητήσεις για την αναζήτηση ευνοϊκότερων τρόπων εφαρμογής της καπνοαπαγόρευσης.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπενθυμίζει ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δηµόσιους χώρους έχει θεσµοθετηθεί µε οµοφωνία όλων των κοµµάτων. Όμως, επισημαίνει ότι η εφαρµογή μέτρου έχει συναντήσει προβλήµατα και ήδη αναζητώνται λύσεις, ενώ επιμένει ότι το νομικό πλαίσιο θα ισχύσει με κάθε κόστος.
Στελέχη του υπουργείου Υγείας αποδίδουν ευθύνες στους Δήμους και τις εκλογές που είχαν ως αποτέλεσµα την απροθυµία του προσωπικού για ελέγχους.
Είναι χαρακτηριστικό - σύμφωνα με τον Α.Λοβέρδο- ότι η ενημέρωση σταμάτησε στο μήνα Νοέμβριο ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία σε τέσσερις µεγάλες πόλεις της χώρας έχουν επιβληθεί 270 πρόστιµα, µε την Αθήνα, που διαθέτει το µεγαλύτερο σώµα ∆ηµοτικής Αστυνοµίας, να κρατά τα ηνία των ελέγχων (3.232).
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ελέγχων αφορά σε καφέ - µπαρ σε ποσοστό 66%, εστιατόρια στο 15% και ένα ακόμα μεγαλύτερο σε δηµόσιες υπηρεσίες, οι καπνιστές φαίνεται να παραµένουν αµετανόητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου