Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Πωλούν τις βίλες λόγω oικονομικής κρίσης....!!!!!!!


Στο σφυρί βγάζουν οι επώνυμοι και μη, ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας σε ακριβές περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής, και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, είτε γιατί δεν μπορούν, πλέον, να τα συντηρήσουν, είτε για να αποπληρώσουν τα δάνεια που τους πνίγουν σαν θηλιά το λαιμό...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένεκα οικονομικής κρίσης, βροχή πέφτουν τα τηλεφωνήματα πλουσίων σε γνωστά μεσιτικά γραφεία της Αττικής, για να ξεκινήσει η διαδικασία της πώλησης. Οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «εχεμύθεια».

Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, πλούσιους που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ακόμα και golden boys της περιόδου των «παχουλών αγελάδων» του Χρηματιστηρίου.

Σε πανάκριβες γειτονιές, που άλλοτε δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς ακίνητα για αγορά, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες. Για παράδειγμα, μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα.

Πάντως, η «παγωμένη» κτηματαγορά και η έλλειψη ρευστού δυσκολεύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να αναγκάζονται να ρίξουν κατά πολύ τις απαιτήσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση γνωστής παρουσιάστριας για πώληση της πολυτελέστατης βίλας άνω των 500 τ.μ. που διατηρεί στην περιοχή της Βούλας. Πηγές αναφέρουν ότι αξίωνε το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά μετά από διαπραγματεύσεις η αρχική τιμή έπεσε στα 3 εκατομμύρια.

Άτιμο Δ.Ν.Τ, άτιμη οικονομική κρίση… κι είμαστε ακόμη στην αρχή!

newsday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου